Лапландия – Коледна приказка

Лапландия – една страна, която няма да откриете на картата. Родината на Дядо Коледа, северните елени и “Самите” се простира далече зад Полярния кръг между Финландия, Швеция и Норвегия. Къде другаде зимата би могла да бъде по-красива  от тази тук?! Дебел сняг е затрупал хълмове, гори и полета. Само за няколко часа слънцето се появява на хоризонта и после бавно умира в нощта. Лунна светлина, безброй звезди и Полярното сияние остават с Вас за да откриете магията на тази земя. 

22 – 27.12.2016 г.

6 дни / 5 нощи

Предварителна програма

 

Четвъртък, 22.12. ––––––––––––––––––––––––––––-

Пристигане в Рованиеми, столица на Лапландия /Финландия/.

След кацане – трансфер до хотела. Настаняване след 15:00. Свободно време за разглеждане на градчето.

Петък, 23.12. ––––––––––––––––––––––––––––-

10:00 – 14:00 / Екскурзия до селото на Дядо Коледа.

Свободно време за посещение дома и пощата на Белобрадия старец, забавления и покупки на сувенири. Екскурзията завършва с връчване на дипломи за пресичането на Полярния кръг.

Събота, 24.12. ––––––––––––––––––––––––––––-

10:00 – 18:00 / Свободен ден за арктически приключения – препоръчваме посещение на Санта Парк.

18:00 – 20:00 / Бъдни вечер с традиционна финландска вечеря в хотела.

Среща с Дядо Коледа и раздаване на подаръци.

Неделя, 25.12. ––––––––––––––––––––––––––––-

10:00 – 18:00 / Свободен ден за арктически приключения с елени, хъски, сноумобил, снегоходки, риболов в леда /с доплащане/.

18:00 – 21:00 / Коледна вечеря в хотела.

10:00 – 12:30 / С доплащане: екскурзия ‘На гости на Троловете’ /с вкл. обяд/.

Отправяте се към гора, на гости, при приказното семейство на троловете. Ще попаднете в приказка, където троловете живеят от десетилетия. Най-възрастният от тях ще Ви разкаже интересна местна история, ще Ви покажат как си приготвят традиционните ястия, ще опитате традиционната напитка на троловете, а после ще чуете и местните музиканти. Забавното предстои…  (167 лв. за възр. / 108 лв. за дете).

13:30 – 17:00 / С доплащане: Посещение на ферма за елени.

Северните елени Ви канят на гости – ннасядали около лагерен огън, местният фермер ще Ви разкаже за елените, живота във фермата и  лапландската култура. Следва качване в шейната – ще получите официален международен  документ за правоспособност по управление на шейна с елен. Вече замръзнахте …? Очаква Ви вечеря в топлия ресторант на фермата  (167 лв. за възр. / 108 лв. за дете).

Понеделник, 26.12. ––––––––––––––––––––––––––––-

10:00 – 18:00 / Свободен ден за арктически приключения.

11:00 – 16:00 / С доплащане: Посещение на най-северното ZOO на света.

Отпътуване за Ranua Wildlife Park, най-северно разположения зоопарк на света. Паркът се намира на 80 км. от Рованиеми. Очаква Ви една вълнуваща разходка сред полярните животни и красивата природа на Лапландия. Може да хапнете в уютния ресторант на зоо-то /бюфет/. Следва посещение на магазин FAZER, с прочутите си финландски бонбони и шоколади  (167 лв. за възр. / 128 лв. за дете).

18:00 – 22:00 / С доплащане: Екскурзия до селото на Лапландските шамани.

Това е едно уникално представление, в което Вие ще бъдете непосредствени участници. Всичко започва още от вратата. Мястото където живеят шаманите не е от територията на Финландия, нито на никоя друга страна, не е даже и от Европа. Там имат своя граница и собствени закони. И както е по правило, при преминаването на граница има митнически и паспортен контрол. Вашият паспорт е невалиден в приказната страна на шаманите и затова незабавно ще Ви издадат нов и Вие вече сте пълноправен гражданин на тази страна. След това трябва да се пречистите от злите духове. Пречистването се провежда в магически зала за обреди, сред обстановка в пълна тайнственост, заобиколени от трофеи на животни, идоли… Бъдете уверени, потомственият шаман ще изгони всичките Ви зли духове и ще запълни появилата се празнота с много доброта. И тогава, когато напълно сте пречистени е време за празнуване. Следва вкусна вечеря с напитки.  Наздраве! (186 лв. за възр. / 108 лв. за дете).

10:00 – 13:30 / С доплащане: Хъски сафари.

Екскурзията започва с обличане на сафари-екипировка: термо-облекло (тип-гащеризон), обувки, вълнени чорапи, ръкавици, шапка. След това ще имате трансфер до хъски ранчо, от което започва сафарито. Водачът ще Ви даде инструкции как да спрете/забавите или ускоритехода на кучетата. На всяка шейна, теглена от 5-7 кучета-хъски, се качват по двама души. Единият се вози  удобно, а другият управлява снежното возило. И ….. Ваш ред е! След сафарито ще Ви предложат топли напитки и сандвичи, ще Ви разкажат за породата хъски, за отглеждането и дресурата на тези красиви кучета. (233 лв. за възр. / 174 лв. за дете).

17:00 – 20:00 / С доплащане: екскурзия ‘’На гости на Снежната кралица”  с включена вечеря в леден ресторант.

Отправяте се през полетата на Лапландия, за да откриете замъка на Снежната кралица. Старица ще Ви указва пътя, но внимавайте за разбойниците, които дебнат в гората … Най-накрая успешно достигате до царството. Снежната кралица Ви очаква на входа на своето владение. Но, за да Ви пусне в замъка си, е нужно да разгадаете ледения ребус, който Ви е приготвила… Дали ще влезете?… Следва вечеря в ледения ресторант (245 лв. за възр. / 166 лв. за дете).

Вторник, 27.12. ––––––––––––––––––––––––––––-

Трансфер до летището. Отпътуване от Рованиеми.

 

Цени на лице в лв. 

Настаняване в Сокос хотел Ваакуна 4* лв.
възрастен в двойна стая 2140
възрастен в единична стая 3060
трети възрастен на допълн. легло 1470
дете с един възрастен 1780
дете с двама възрастни на доп. легло 1050

 

HOTEL SOKOS VAAKUNA  – хотелът е разположен в близо до реката, центъра на града и търговската зона.  В хотела: 159 стаи, сауна, ресторант, нощен клуб, бар, конферентна зала. В стаите: мини-бар, сешоар, преса за гладене, климатик, сейф, телефон, трлевизор, радио.

Цените включват:

 • 5 нощувки
 • 5 закуски
 • ползване на сауна в хотела
 • екскурзия до селото на Дядо Коледа
 • трансфери от-до лет. Рованиеми и хотела
 • екскурзоводско обслужване на английски и руски език
 • Коледна програма в хотела
 • Коледна вечеря на 25.12.
 • Бъдни вечер с традиционна финландска вечеря и среща със Санта Клаус в хотела на 24.12.
 • Сертификат за пресичането на Полярния кръг
 • медицинска застраховка

Цените НЕ включват:

 • екскурзии с допълнително заплащане;
 • самолетен билет до Рованиеми, по избор през Виена/Мюнхен/Франкфурт/Цюрих/Истанбул и Хелзинки… – цени от 400 – 900 евро според наличните места към момента на записване;
 • нощувки в Хелзинки, ако се налагат поради полетите.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” – възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни причини.

Начин на плащане:

 • депозит 50 % – в деня на записване, но не по-късно от 30.10.2016
 • доплащане до 10.11.2016

При отказ от пътуване от страна на туриста:

 • до 22.11.2016 – неустойка 50 % от стойността на тура
 • от 23.11.2016 до/в деня на пътуване – неустойка 100 % от стойността на тура.
 • за закупени самолетни билети във връзка с тура, в сила са условията на избраната авиокомпания.

Екскурзии с допълнително заплащане: 

 • минимален брой участници – 2 лица;
 • резервации и предплащане в ММ Травел ЕООД;
 • за всяко резервирано мероприятие на открито се предоставя термо-костюм
 • за сноумобил сафаритата е необходимо да представите валидна шофьорска книжка и да сте над 18 год.;
 • деца между 4 и 14 години, при сноумобил сафаритата, имат право да седят в шейна, теглена от сноумобила.
 • Деца, над 140 см., могат да се возят на сноумобил, като се прилага цената за възрастен.
 • цената за деца на допълнителните екскурзии е приложима при възраст 4-12 год.

Допълнителна информация: 

Данни за паспортен и визов режим: Безвизов режим, разрешено е пътуването на български граждани с лични карти или паспорт, деца до 18 г. пътуват с паспорт. За деца до 18 г., които пътуват само с един от родителите е необходима нотариално заверена декларация със съгласие на двамата родители, че са съгласни детето да пътува само с единия от тях или с трето упълномощено лице. Няма визови, санитарни и медицински изисквания. Минимален брой туристи: 2 лица. Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за Туризма е ЗАД ‚Алианц България‘. Застраховка „Отговорност на туроператора“ полица № 13160162340000001 валидна до 29.07.2017. Адрес на застрахователя: гр.София-1504, бул. „Княз Дондуков“ № 59; тел.: 0800-13-014.  Сертификатът за сключения договор се предоставя на Потребителя преди началото на пътуването.

 

Всеки турист може да за сключи допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5% – 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

 

 

 

Close