Лапландия – една приказка на Полярния кръг

Лапландия – една страна, която няма да откриете на картата. Родината на Дядо Коледа, северните елени и “Самите” се простира далече зад Полярния кръг между Финландия, Швеция и Норвегия. Къде другаде зимата би могла да бъде по-красива  от тази тук?! Дебел сняг е затрупал хълмове, гори и полета. Само за няколко часа слънцето се появява на хоризонта и после бавно умира в нощта. Лунна светлина, безброй звезди и Полярното сияние остават с Вас за да откриете магията на тази земя..

Програма за периода от 11.01. до 10.04.2015  – пътуване в ден по Ваш избор

6 дни / 5 нощи

 

Ден 1-ви  –––––––––––––––––––––––––––-

Пристигане в Рованиеми, столица на Лапландия /Финландия/. След кацане – трансфер до хотела. Свободно време за разглеждане на градчето.

Ден 2-ри ––––––––––––––––––––––––––––

Екскурзия до селото на Дядо Коледа – Свободно време за посещение дома и пощата на Белобрадия старец, забавления и покупки на сувенири. Екскурзията завършва с връчване на дипломи за пресичането на Полярния кръг. След обяд забавления в Санта Парк – приказната пещера на елфите, която предлага безброй приключения.

Дни 3-4-5-ти ––––––––––––––––––––––––––

Екскурзии и мероприятия с допълнително заплащане.

Ден 6-ти ––––––––––––––––––––––––––––

Трансфер до летището. Отпътуване от Рованиеми.

 

Цени на лице в лв.                                                                             

Настаняване / хотели

Santa Claus ****

Pohjanhovi ****

Sokos

****

Scandic

***

Cumulus

***

възрастен в двойна стая

1220

1025

1065

1125

925

дете с двама възрастни на доп. легло

455

425

440

250

425

           
Цените включват:          
5 нощувки

+

+

+

+

+

5 закуски

+

+

+

+

+

ползване на сауна в хотела

+

+

ползване на басейн в хотела

+

+

екскурзия до селото на Дядо Коледа

+

+

+

+

+

трансфери от-до лет. Рованиеми и хотела

+

+

+

+

+

екскурзоводско обслужване на руски език

+

+

+

+

+

Цените не включват:

 • екскурзии с допълнително заплащане;
 • медицинска застраховка;
 • самолетен билет до Рованиеми, по избор през Виена/Германия/ Цюрих/ и Хелзинки – цени от 450 евро;
 • нощувки в Хелзинки, ако се налагат поради полетите.

Начин на плащане:

 • депозит 50 % – в деня на записване или до 40 дни преди датата на пътуване
 • доплащане до 30 дни преди датата на пътуване

 

При отказ от пътуване от страна на туриста:

 • до 40 дни преди датата на пътуване – неустойка 10 % от стойността на тура.
 • от 39 до 31 дни преди датата на пътуване – неустойка 50  % от стойността на тура.
 • от 30 до 0 дни преди датата на пътуване или неявяване – неустойка 100 % от стойността на тура.
 • за закупени самолетни билети във връзка с тура, в сила са условията на избраната авиокомпания.

Забележки:

 • цената за деца на допълнителните екскурзии е приложима при възраст 4-14 год.
 • цената за деца на пакета е приложима при възраст до 12 год.

 

Допълнителна информация:  Данни за паспортен и визов режим: Безвизов режим, разрешено е пътуването на български граждани с лични карти или паспорт, деца до 18 г. пътуват с паспорт. За деца до 18 г., които пътуват само с един от родителите е необходима нотариално заверена декларация със съгласие на двамата родители, че са съгласни детето да пътува само с единия от тях или с трето упълномощено лице. Няма визови, санитарни и медицински изисквания. Минимален брой туристи: 2 лица. Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Кю Би И Иншурънс (Юръп) Лимитид – клон София. Застрахователна полица № 065-0000139 валидна до 29.07.2015. Адрес на застрахователя: гр. София, ул. “Бачо Киро” № 26-28-30; тел.: 00359-2-930-19-19. Сертификатът за сключения договор се предоставя на Потребителя преди началото на пътуването.

 

Екскурзии с допълнително заплащане: 

–       минимален брой участници – 2 лица;

–       резервации и предплащане в ММ Травел ЕООД;

–       за сноумобил сафаритата е необходимо да представите валидна шофьорска книжка и да сте над 18 год.;

–       деца между 4 и 14 години, при сноумобил сафаритата, имат право да седят в шейна, теглена от сноумобила.

–       Деца, над 140 см., могат да се возят на сноумобил, като се прилага цената за възрастен.

 

Хъски сафари – Трансфер до хъски ранчо, където ще се запознаете с живота на кучетата и бита във фермата. Преди сафарито, водачът ще Ви даде инструкции как да спрете/забавите или ускорите хода на кучетата. На всяка шейна, теглена от 5-7 кучета-хъски, се качват по двама души. Единият се вози удобно, а другият управлява снежното возило. И ….. ваш ред е! След сафарито ще Ви предложат топли напитки и сандвичи, ще Ви разкажат за породата хъски, за  отглеждането и дресурата на тези красиви кучета.

Варианти на програмата:

«Снежни кучета»: кратка разходка – 1 км. Продължителност: 1:00

«Кучешка радост»: сафари – 5 км. Продължителност: 2:00

Програмите включват: трансфер, сафари, топли напитки и екскурзовод.

 

Посещение на ферма за елени  – Северните елени Ви канят на гости – насядали около лагерен огън, местният фермер ще Ви разкаже за елените, живота във фермата и лапландската култура. Следва качване в шейната – ще получите официален международен документ за правоспособност по управление на шейна с елен. Вече замръзнахте …? Топла напитка и лапландски легенги Ви очакват край огнището.

Програмата включва: трансфер, сафари с елени, документ за правоспособност, топли напитки и екскурзовод. Продължителност: 1:30

 

Посещение на най-северното ZOO на света – Отпътуване за Ranua Wildlife Park, най-северно разположения зоопарк на света. Паркът се намира на 80 км. от Рованиеми. Очаква Ви една вълнуваща разходка сред полярните животни и красивата природа на Лапландия. Може да обядвате в уютния ресторант на зоото /бюфет/. Следва посещение на магазин FAZER, с прочутите си финландски бонбони и шоколади.

Програмата включва: трансфер, входен билет, екскурзовод.

 

Санта Парк, Селото на Дядо Коледа и Полярния Кръг – Екскурзията ще Ви отведе в селото на Дядо Коледа и неговата пещера, работилницата за подаръци. Вие също може да вземете участие в изработването на подаръци заедно с елфите. Следват забавления в парка и покупки на сувенири. Турът завършва с пресичането на Полярния кръг и връчване на дипломи за това събитие.

Програмата включва: трансфер, сертификат за пресичане на Полярния Кръг, екскурзовод.

 

Музеят «Арктикум»  – това е едновременно научен център и музей, който изучава Арктика и северните региони. Тук са представени историята, начина на живот, бита, културата и традициите на народите обитаващи земите северно от Полярния кръг.  В Полярния театър ще имате възможност да видите Северното сияние.

Програмата включва: входен билет и екскурзовод. Продължителност: 1:30

 

Риболов в леда – Започвате с кратък трансфер до замръзнало езеро. Следва традиционен риболов в дупка в леда, а после уловът може да изпечете на лагерния огън. На слука!

Програмата включва: трансфер, пълно оборудване за риболов, пикник, екскурзовод. Продължителност: 2:00

 

Поход със снегоходки в търсене на  Северното Сияние – Дори и десетминутен престой в горите тук, намалява значително нивото на стрес в човека. Първоначално тръгвате с кола, а после идава време да сложите снегоходките и ще навлезете в заснежената гора. След разходката в полумрака Ви очаква лагерен огън, топли напити и разкази за живота в полярните земи. Ако имате късмет, може да видите и Северното сияние…  все пак за да увеличим шансовете си ще се изкачим на близкия хълм за да потърсим светлинната магия някъде в небосвода.

Програмата включва: трансфер, пълно оборудване, пикник, екскурзовод. Продължителност: 2:00

 

Сафари с моторни шейни (сноумобили) – Елате и изпитайте удоволствието от карането на сноумобил в арктическа Лапландия. Всеки от Вас облича термо-костюм, получава каска, следват кратки инструкции за управление и правила за безопасност. Моторната шейна ще  Ви преведе през снежните склонове на полярната земя, където дълбокото спокойствие и тишина се нарушават единствено от звъна на камбани от пробягващите сърни и елени. Полюбувайте се на полярното небе, луна и звезди. Ако имате късмет, може да видите и Северното сияние!

Програмата включва: трансфер, пълно оборудване, екскурзовод. Продължителност: 2:00

 

Леденият замък – Очаква Ви една страна направена от лед и сняг. Желаещите могат да останат за вечеря в истинска полярна обстановка. Снежният ресторант е с капацитет 200 места. Отвън, огньове и хиляди свещи мистично контрастират на снега и леда. Интериорът – маси и столове от лед, таван, осветен от звездите, светлина на свещи и фенери. Ледени скулптури са навсякъде около Вас, докато се наслаждавате на менюто.

Варианти на програмата:

Посещение на Ледения замък – продължителност 1:30.

Вечеря в снежния ресторант: меню от 3 финландски ястия – продължителност 2:00.

Програмата включва: трансфер, входен билет, екскурзовод.

 

Круиз с ледоразбивача «Сампо» – Замръзналото море прилича на необятна арктическа пустиня и навсякъде само лед. На север, в пристанищвто на град Кеми плава ледоразбивачът Сампо. В продължение на 30 години, Сампо бил действащ ледоразбивач в арктическите води, а днес е превърнат в туристически кораб за покорителите на леда. Круизът започва с обиколка на кораба и разказ за това как тези съдове помагат на морските пътища да останат отворени, и колко значими са те за международната търговия.  По време на екскурзията ще обядвате в корабния ресторант. При подходящи метеорологични условия се прави спирка за къпане в мразовитите води и разходка по леда – разбира се за това ще получите специални костюми. Изживяването е незабравимо!

Програмата включва: трансфер, круиз с ледоразбивача, тур на кораба, къпане в ледените води със специални костюми и обяд. Продължителност: 9:00

Цени на туровете >>> тук <<<

 

Close